REVELATIA DIVINA

In jos

REVELATIA DIVINA

Mesaj  Draghici-Claudiu la data de Lun Sept 19, 2011 6:27 pm

Universul a fost creat de catre Dumnezeu din iubire, iar omul, cununa creatiei are menirea de a sta intr-o legatura neintrerupta cu Parintele Sau, cunoscandu-I voia si astfel putand sa o indeplineasca. Pentru a afla voia Sa Dumnezeu ni se descopera , de aici si denumirea de revelatie in lb. latina insemnand descoperire(revelatio-is).
Reelatia este deci actiunea prin care Dumnezeu se descopera omului, facandu-i cunoscuta voia, dorintele si poruncile, putand astfel sa o indeplineascasi astfel sa se mantuiasca.
Revelatia aj
unge la oameni pe doua cai: 1. naturala, 2. supranaturala.
1. [/b]Revelatia naturala--toate invataturile despre existent si insusirile lui dumnezeu pe care le desprindem cand privim cu atentie zidirea lui Dummezeu. Dupa cum o creatie literara ne d indicii despre creatorul ei, tot astfel ordinea, frumusetea si armonia din univers ne dau indicii ca este opera unui Creator atotputernic, intelept si iscusit.
[b]2 Revelatia supranaturala-o completeaza si o desaarseste pe cea naturala.
Astfel Dumnezeu ne descopera tot ceea ce ne este necesar pentru mantuire pe cale supranaturala, acestea fiind intelese prin credinta. Revelatia supranaturala a fost transmisa de Dumnezeu direct sau prin alesii Sai(ingeri, profeti), fiind insotita de semne si minuni, aratand prin aceasta ca toat creatia ii este supusa.
Dumnezeu s-a descoperit primilor oameni-Adam si Eva, patriarhilor, profetilor iar in final prin Fiul Sau intrupat prin care a atins si punctul culminant. Revelatia supranaturala s-a incheiat odata cu scrierea ultimei carti a Bibliei-Apocalipsa Sfantului Ioan.
Cele doua cai de transmitere a Revelatiei sunt intr-o unnitate deplina cea naturala completandu-se prin cea supranaturala.
Prin revelatie omul poate aea toate cunostintele necesare pentru a dobandi mantuirea sufletului Sau.


Mesaje : 46
Data de inscriere : 09/09/2011

Vezi profilul utilizatorului http://dunariinoica.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum