Relatia omului cu Dumnezeu-lectia 1.

In jos

Relatia omului cu Dumnezeu-lectia 1.

Mesaj  Draghici-Claudiu la data de Dum Sept 18, 2011 8:04 am

Omul a fost creat .Pornind de la acest adevar indiscutabil, este foarte clar faptul ca noi, ca si creaturi , trebuie sa-L cnstim e Creatorul nostru. Daca ne respectam parintii, pentru ca ei ne-au dat viata, cu atat mai mult trebuie sa-L cinstim pe Creatorul nostru al tuturor, Dum
nezeu. Aceasta cinstire trebuie sa fie una deosebita, unita. Se numeste
adorare. O rugaciune citita de preot la Sfanta Liturghie spune ca noi il laudam pe Dumnezeu pentru cele pe care le stim si pentru cele pe care nu le stim, de aceea daca il necinstim e ca si cum ne-am necinsti parintii. Prin fapta lor se degradeaza pe ei insisi pana la stadiul de animale nevuvantatoare, desi pana si aceste isi cinstesc binefacatorii prin recunostin
ta.
Crestinismul este una din cele trei religii monoteiste, alaturi de iudaism si islam, numindu-L pe Creator Dumnezeu( de la cuvintele latine Domine Deus=Domnul Dumnezeu)
Diferenta fata de celelalte doua religii monoteiste este fptul ca Dumnezeu este, in crestinism Unul in Fiinta, intreit in Persoane..
Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu sunte cele 3 persoane ale Sffintei Treimi.
Cinstirea adusa Lor se numeste Adorare
.
Adorarea este o cinstire absoluta, care i se cuvine numai lui Dumnezeu, prin care ii daruim intreaga noastra fiinta Creatorului, Mantuitorului si Sfintitorului vietii noastre. Prin adorare ne aratam iubirea, credinta si nadejdea in El, aratandu-ne total dependenti de puterea si mila Sa.
Prima porunca a Decalogului ne cere sa il adoram pe Dumnezeu, interzicandu-ne in acelasi timp adorarea altor "dumnezei"
Modalitati de adorare
-RUGACIUNI, PARTICIPAREA LA SFINTELE SLUJBE, IN DUMINICI SI SARBATORI(CULTUL DIVIN PUBLIC), FAPTE BUNE, ASCULTAREA SI IMPLINIREA PORUNCILOR SALE.
Fapte contrare adorarii lui Dumnezeu
SUPERSTITIA, MAGIA, APOSTAZIA(PARASIREA CREDINTEI STRAMOSESTI SI TRECEREA LA ALTA RELIGIE), EREZIA(INVATATURA DE CREDINTA GRESITA), ATEISMUL(NECREDINTA SI URA FATA DE DUMNEZEU).
Orice crestin are datoria sa il adore pe Dumnezeu in fiecare zi a vietii sale,, fiind constient ca astfel poate dobandi mantuirea sufletului sau.


Mesaje : 46
Data de inscriere : 09/09/2011

Vezi profilul utilizatorului http://dunariinoica.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum